Am pornit la drum…

Publicat pe aug 15, 2013 in Noutati

Am pornit la drum…

De ceva vreme am pornit si noi la drum asa cum credem ca au facut toti cei care vor sa ajunga undeva. E drept ca atunci cand vrei sa ajungi undeva, trebuie sa-ti faci niste socoteli iar apoi sa pornest intr-acolo. Asta am facut si noi, CF Academic Oradea, si ne propunem sa ajungem mai departe ca oricand.

Anul competitional 2013-2014, CF Academic inscrie o grupa de copii la 1999 -2000 si pregateste alte doua grupe din spatele acestei grupe din ’99. Spunand acest lucru, dorim sa transmitem un mesaj copiilor care doresc sa vina la clubul nostru dar si celor care citesc aceste mesaje pe care le postez aici pe acest website al Clubului. Doresc sa precizez cateva lucruri care cred ca trebuie stiute de catre cei care sunt interesati de copii, fotbal si educatie prin fotbal.

Primele precizari sant legate de clubul nostru de fotbal care isi desfasoara activitatea in comuna Sanmartin, Baile Felix. Clubul nostru desi destul de nou infiintat, reuseste de la infiintare sa se mentina in competitie, reuseste sa-si atinga scopul propus pentru aceasta perioada, reuseste sa faca chiar mai mult decat si-a propus pentru aceasta perioada.

Dorim sa precizam si chiar sa stie cei care ar avea tendinta sa se creada cluburi vechi si cu traditie in aceasta zona ca CF Academic asigura copiilor inscrisi la noi tot echipamentul de antrenament si de joc: asigura ghete si alte accesorii pentru practiarea acestui sport. CF Academic plateste pentru efectuarea controlului medical al copiilor si asigura cele necesare competitiei din timpul campionatului. Pe langa toate acestea, CF Academic NU PERCEPE NICI O TAXA copiilor legitimati la acest club.

CF Academic are in componenta sa oameni pregatiti pentru munca pe care o fac. Antrenorii copiilor au studii superioare si sunt licentiati in domeniul sportiv si fotbalistic, iar presedintele clubului este un foarte bun cunoscator al acestui fenomen, un om echilibrat si cu intentii absolut in interesul copiilor, asa cum este de fapt si politica clubului nostru.

NU spun aceste lucruri sa jignesc pe cei care nu pot asigura aceste lucruri copiilor din cluburile lor, le spun sa se stie de catre cei care se cred mari dar nu pot oferi copiilor din pacate nici macar o educatie buna, sanatoasa si profesionist fotbalistica. Cred ca sunt lucruri care trebuiesc spuse si mai mult auzite de catre cei care trebuie. Cluburile „mai mici” au fost intotdeauna si in orice tara , cluburi furnizoare de talente catre Cluburile „mari”. Noi stim aceasta si nu e nici o problema. Pentru aceasta perioada CF Academic se inscrie in aceasta categorie, dar speram ca nu pentru mult timp.

Problema e atunci cand „Cluburile mari” nu inteleg ca atunci cand iau copii talentati si cu sanse foarte mari de a ajunge „fotbalisti” de la cluburile „mici” nu se comporta fata de acestea cum se cuvine. Folosind cuvantul „cum se cuvine” cred ca am spus tot, din aceeasi dorinta de a nu jigni folosind cuvinte nepotrivite sau ofensa pe nimeni.

Dorim doar sa se stie ca noi am invatat acesti copii sa se lege la sireturi, i-am legitimat, i-am adus si dus de la antrenament, i-am inavatat jocul de glezna, le-am asigurat echipament si toate cele mentionate mai sus. O vom face in continuare si cu aceeasi placere pentru copii si chiar pentru cluburile „mari” daca noi nu vom putea asigura ce e necesar copiilor pentru a ajunge departe, dar vrem sa stie si sa inteleaga toata lumea ca trebuie sa dea Cezarului ce e al Cezarului si noua ce a el nostru.

Pe langa toate acestea dorim RESPECT, pe teren, pe strada, in discutii, in birouri si in viata.

Cu deosebita prietenie si respect
Mihai Bulc
Manager CF Academic Oradea