Poveste din iarba

Publicat pe oct 8, 2014 in Noutati

Poveste din iarba

Dragi prieteni,
Ne bucuram sa putem povesti, povesti din iarba, din iarba unui teren de fotbal. De cele mai multe ori, povestile din iarba sunt fascinante, placute , impresionante. Cu siguranta si noi ne dorim asemenea povesti. Vreau sa spun azi o poveste din iarba, si nu stiu daca va fi una fantastica sau impresionanta, nu stiu daca va fi interesanta pentru unii dar pentru mine este, si este si pentru cei care au crezut ca noi in acest proiect. Ne-am propus ceva cand am inceput acest club si am vazut multe realizari iar povestea aceasta e inca o realizare.

De la inceputul acestui club am facut tot ce a tinut de mine sa aduc echipament de antrenament si joc pentru ca toti copiii sa aiba toate cele necesare fara ca parintii sa simta vreun efort in aceasta privinta. Am reusit acest lucru aproape in totalitate pana acum si ne bucuram de aceasta cu multumirile de rigoare pentru prietenii din Anglia si Suedia care le-au trimis.
La inceputul acestui an conpetitional, am adus la antrenament tot ce aveam pentru ei, ghete, jambiere, tricouri si short-uri de antrenament ( cele de joc sunt separat).
Unul din copii nu-si gasea nicicum ghete de antrenament sau joc. Mi-a zis sa mai aduc si la urmatorul antrenament si am mai adus ce mai aveam si tot nu-si gasea. Mi-a zis sa mai incerc sa gasesc si am incercat dar tot nu gaseam masura lui.

La urmatorul antrenament un alt copil a venit cu ghetele care i se potriveau si i le-a dat, moment absolut special pentru cei din jur. A fost un moment in care copiii au dovedit ca sunt inainte de toate prieteni, colegi, familie si echipa. A fost un moment special pentru mine in care am inteles ca ce facusem pana atunci a avut efect si ca toti copiii care vin la Clubul Academic nu invata doar fotbal ci si prietenie, colegialitate, empatie si respect, un deziderat major al nostru. Povestea nu se opreste aici, a continuat cu alti copii care au adus la Club ghetele care au ramas mici oferindu-le celor care se potrivesc.

Dragi prieteni si parinti care aveti copii la Clubul Academic sau care doar cititi acest mesaj. Ne-am propus la inceput sa fim diferiti de altii si am ajuns sa fim diferiti, ne-am propus sa construim caractere si le-am vazut si vedem, ne-am propus o alta abordare a sportului, fotbalul, si oricine o poate vedea la copiii nostri.

Dragi prieteni, aceasta e una din povestile noastre din iarba… si nu e singura dar e una importanta, o poveste care merita spusa dar si sustinuta.
Dragi parinti, stimati prieteni si iubitori de povesti, inconjurati acesti copii cu pasiune, placere si respect si aplaudati aceste gesturi.

Mihai Bulc
CF Academic Manager