Show must go on…

Publicat pe ian 18, 2014 in Noutati

Show must go on…

Wembley Stadium, Teatrul viselor, Santiago Bernabeu, Juliu Bodola, Maracana etc.
Acestea sunt, asa cum stiti de altfel, terenuri de fotbal, teatre ale viselor, arene cu incarcatura istorica incredibila, oameni
remarcabili care au punctat istoria fotbalului in aceste locuri.

Atunci cand intri pe un astfel de teren sa te antrenezi sau sa joci, esti marcat, fara voia ta, de numele acestui loc, de numele acestui dreptunghi verde care este imprejmuit de un imens public ce a venit acolo sa te vada jucand, dar nu numai. A venit acolo sa traiasca emotia locului, sa simta vibratia istoriei, sa se bucure de spectacol si sa vada fotbal.

Dragi copii care jucati fotbal , oriunde faceti asta, nu uitati si nu intrati pe un teren de fotbal, indifferent daca poarta un nume sau e doar un camp, fie ca e o sala de sport sau un teren de iarba artificiala, fara sa va ganditi ca va doriti ceva. Faceti-o in asa fel ca daca acel loc nu are un nume, sa-ti doresti ca si numele tau sa ramana acolo, sau poate ca acel loc sa poarte numele tau, sau macar memoria, sau talentul tau sa se identifice cu acel loc. Un fotbalist trebuie sa-si doreasca sa fie primul, sa fie nominalizat, sa ia balonul de aur, sa-i ramana numele in istorie. Nu esti sportiv sau fotbalist daca nu-ti doresti acest lucru, nu poti juca fotbal sau alerga daca nu-ti doresti sa castigi, daca nu-ti doresti ca numele tau sa ramana in istorie.

Dragi copii, e timpul sa schimbati ceva in mentalitatea fotbalului, e timpul ca voi sa va doriti ceva, e timpul ca voi sa punctati istoria fotbalului acolo unde jucati. E timpul ca atunci cand intrati pe un teren de fotbal, sa-l considerati ca pe un teatru, ca pe o scena, ca pe un loc incarcat de istorie si ca memoria multor jucatori e acolo, ca sunt acolo literalmente si va vad jucand, si nu doar parintii sau prietenii vostri.

Nu uitati, undeva e Templul fotbalului, altundeva e Teatrul viselor, apoi Santiago Bernabeu… iar voi veti continua spunand Alianz Arena, Fly Emirates, Stadionul Ghencea…

Oricare dintre voi puteti ajunge acolo, oricare puteti lasa memoria acolo, oricare poate puncta istoria fotbalului acolo unde joaca.
Noi, cei care va antrenam, va sustinem, va asistam, va sponsorizam, parinti, frati, nu ne dorim nimic mai mult de la voi decat sa faceti asta cu toata pasiunea si daruirea.

Succes,

Mihai Bulc
CF Academic Manager